HTML

Öko mami

Friss topikok

  • Eva Nagy: Tisztelt cím! lehet nálatok borax-ot venni? Mert nem találom itt az oldalon a lehetőséget! Köszön... (2020.10.07. 08:29) Bórax

2013.02.13. 02:00 Lollipop grafika

Bórax

A bórax a bórsav nátriummal alkotott sója. Felhasználási területe igen sokrétű: alkalmazzuk általános tisztítószerként, de testápoláshoz, manikűrözéshez, és hajmosáshoz is használható. Bevethetjük rovarok ellen és faanyag-védőszerként is jól funkcionál.

A bóraxnak fertőtlenítő hatása van, ezért a fürdőszobában, és a WC-ben egyaránt jól felhasználható, környezetkímélő tisztítószer. Mosásnál kitűnően helyettesíti a klórtartalmú fehérítőket; de mosogatáshoz is alkalmazható - és még a kezet is kíméli. Segítségével fényesre pucolhatjuk fémtárgyainkat, valamint ablaküveget, vagy szőnyeget is tisztíthatunk vele.

borax.jpg

A bórax ezen felül kiváló testápoló is. A bőrt a lággyá, simává teszi, alaposan eltávolít róla minden piszkot, izzadságot, és zsírosságot. Eltüntethetők vele a bőrkeményedések, és még a zsíros haj is szép lesz, ha bóraxoldatban mossuk. A manikűrözésnél is nélkülözhetetlen: a körömágy bőrének eltávolítása, vagy hátratolása sokkal könnyebben megy, ha kezünket előbb néhány percre langyos bóraxos vízben áztatjuk. 

Egy másik felhasználási területe a rovarirtás. A hangyák ellen garantált a hosszútávú siker, ha bórax-por és porcukor 1:1 arányú keverékét a vonulási útjukba szórjuk, s ezt ismételjük ahányszor megjelennek. Kb. 2-3-szori kiszórás után az egész boly elpusztul.

A bórax tehát egy igazán sokoldalú és hatékony háztartási szer, amely nagymértékben megkönnyítheti életét!

Árlistánkat kérje az info@lollipopreklam.hu e-mail címen! 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://okomami.blog.hu/api/trackback/id/tr305077718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eva Nagy 2020.10.07. 08:29:09

Tisztelt cím!
lehet nálatok borax-ot venni? Mert nem találom itt az oldalon a lehetőséget!
Köszönöm válaszodat!
Üdvözlettel Makkné (Nagy)Éva
süti beállítások módosítása